Zakelijk

 

Investment Consultancy

Bond Capital is expert op het gebied van het op strategisch niveau in kaart brengen van een (beleggings)portefeuille en te toetsen of deze overeenkomt met de specifieke wensen, eisen en doelstellingen van de opdrachtgever. Of het nu gaat over aandelen, obligaties, (direct) vastgoed, private equity, derivaten, liquiditeiten etc.. Bond Capital brengt het totale vermogen inzichtelijk in kaart en controleert of dit aansluit bij de specifieke wensen, eisen en doelstellingen.

Valuation / Due Dilligence (B2B)

Waardebepaling van ondernemingen (of onderdelen hiervan) wordt niet alleen berekend bij mogelijke aanstaande koop- of verkoopprocessen maar is in toenemende mate benodigd voor het dagelijkse financiële management van ondernemingen en de verslaglegging hiervan. Voor mogelijke onderhandelingen of boekhoudkundige periodieke waarderingen is een goede analyse een absolute must.

Er zijn verschillende financiële waarderingsmethodieken -zoals bijvoorbeeld de discounted cash flow (dcf), multiple comparison of residual earnigs – waarvan Bond Capital gebruik maakt bij het waarderen van een onderneming of business unit. Een goede waardering bestaat echter niet alleen uit genoemde waarderingsmethoden, maar ook voor een belangrijk deel uit de strategische visie van de opdrachtgever en het specifieke belang van een onderneming of bedrijfsonderdeel.

Door onze kennis en ervaring te combineren met de know-how en noodzakelijke strategische input van de cliënt komen we gezamenlijk tot een evenwichtige en objectieve waardebepaling. Vaak maakt een due dilligence (boekenonderzoek) daarbij onderdeel uit van de waarderingsprocedure.

 

 

Research, competitor & Risk Analysis

Voor ondernemingen is het altijd van groot belang om te monitoren hoe een bedrijfstak, regio of concurrent zich ontwikkelt. Of het nu gaat om strategische of financiële motieven; Bond Capital analyseert en rapporteert voor haar cliënten over essentiële ontwikkelingen binnen markten of bedrijven.

Er zijn verschillende opdrachten die Bond voor haar cliënten uitvoert zoals het uitvoeren van een concurrentie- of risicoanalyse van een specifieke bedrijfstak, sector of regio. Daarbij wordt een grondige analyse gemaakt van zowel harde als softe data, waaruit vitale financiele en strategisch informatie kan worden herleid.

Dit stelt onze cliënten in staat om optimale en afgewogen keuzes te maken.

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.